Trainee program

Teknikorienterade traineer till Aros Electronics

En bra start

Låt vårt traineeprogram bli starten på din karriär på Aros - ett expansivt företag med innovativa lösningar för kunder inom fordon, textil och allmän industri. Aros Electronics AB omsätter 300 MSEK och har 140 anställda på huvudkontoret i Mölndal. Som en del av den belgiska koncernen Van de Wiele har vi verksamhet över hela världen. Läs mer om hur det är att vara trainee på vår traineeblogg.

 

 

 

 

Traineeprogrammets innehåll
Söker du en möjlighet att komma in i ett företag som är i teknikens framkant? Lockas du dessutom av kundrelationer i ett internationellt samarbetsklimat? Då kan det vara dig vi söker till vårt traineeprogram. Som en av de talanger vi söker, får du fast anställning med avtalsenlig lön från dag ett. I rollen som trainee får du kontinuerlig handledning av erfarna medarbetare inom de kunskapsområden som programmet innefattar. Du får även möjlighet att reflektera över sammanhang i samband med de återkommande träffarna med personer ur företagsledningen. Med traditionella utbildningstillfällen i botten fokuseras programmet mot ”on-the-job training”. Vi börjar med den grundläggande teknik som ingår i våra produkter, för att via kunskap om typiska tillämpningar fokusera på affärsmässiga aspekter. I en senare del utför våra traineer en praktikperiod utomlands hos något av våra systerbolag.

Programstruktur

Krav
Du är nyutexaminerad civilingenjör specialiserad inom, i första hand, mekatronik eller elektroteknik. Självklart har du goda studieresultat i ryggen och ett stort teknikintresse. För att delta i vårt traineeprogram krävs att du kan svenska flytande i tal och skrift samt att du har utmärkta färdigheter i vårt koncernspråk engelska. Eftersom vi arbetar över hela världen är kunskaper i ytterligare språk meriterande, liksom erfarenhet från en praktik- eller studieperiod i utlandet. Det är också en fördel om du har ägnat dig åt föreningsarbete eller deltagit i kåraktiviteter.

För att passa i rollen som trainee hos oss behöver du vara kommunikativ och ha fallenhet för att skapa goda relationer med andra människor. Själv beskriver du dig som en ödmjuk person med en stor portion personlig mognad och gott om eget driv att nå framgångsrika resultat. Du inspireras av möjligheten att få påverka en teknikledande organisation och har ett genuint intresse för vår teknik och affärsutveckling.

Mer information kring trainee-tjänsten samt hur du söker via Academic Work finns här.

Läs mer om hur det är att vara trainee på vår traineeblogg.